Project 2021-4 -Aansluiten en repareren stroomaggregaat Trinity Hospital

Project 2021-4 -Aansluiten en repareren stroomaggregaat Trinity Hospital

Partner William Allen – Muona Foundation
Bedrag € 1.920
Datum September 2021
Omschrijving

Reeds vanaf het begin van de stichting Vrienden van Chiromo zijn we betrokken bij het Trinity ziekenhuis in Muona. Dit ziekenhuis is er mede gekomen door pater Hub Vonken. Op zijn verzoek zijn de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid komen werken in het ziekenhuis van Muona, het gebied Chiromo.

Omdat het ziekenhuis zeer afgelegen ligt, is de continue stroomvoorziening van het ziekenhuis steeds een probleem geweest. In de regentijd die van medio november tot eind maart duurt, valt soms een gedeelte van het bovengrondse elektriciteitsnet uit.

Doelstellingen De aansturing om de motor te kunnen starten is enkele maanden geleden defect gegaan. Het ziekenhuis moest met kleine stroomopwekkers proberen de operatiekamers, ijskasten en diepvriezen draaiende te houden. Er kunnen soms weken overheen gaan voordat het netwerk is gerepareerd. Er zijn niet altijd voldoende materialen voor de reparatie in Malawi aanwezig of schade is zo omvangrijk dat de reparateurs het werk niet aan kunnen. Het ziekenhuis is dan weken van het elektriciteitsnet afgesloten.
Aantallen
Lokale inbreng Adequate stroomvoorziening is werk voor professionals zodat lokale inbreng voor dit project niet van toepassing is.
Nieuwsbrieven Kerstmis 2021
Bezoek
Projectvoorstel Voorjaar 2021

Comments are closed.