Project 2020-4 Studieproject

Project 2020-4 Studieproject

Partner Montfortaan Louis Kukumera geeft les op een middelbare school in Malawi en heeft een team samengesteld van docenten op middelbare scholen, die ter plaatse de uitvoering van het studiefonds coördineren.

We werken voor dit project samen met Malawi Foundation

Bedrag € 2.000 per jaar om tenminste 5 studenten te kunnen laten studeren
Datum December 2020
Omschrijving Het bestuur heeft besloten tot de opzet van een studiefonds dat kansarme kinderen een kans tot verder studeren kan bieden. Kinderen die daarvoor in aanmerking komen, kunnen gegarandeerd hun opleiding afmaken omdat de Vrienden van Chiromo garant staan voor de kosten van de opleiding. De kosten bedragen ongeveer € 400 per kind per jaar en opleidingen duren ongeveer 5 tot 6 jaar.
Doelstellingen We zijn ervan overtuigd dat opleiding de sleutel is tot verdere ontwikkeling. De uitspraak “geef géén brood maar leer hoe je een brood moet bakken” geeft dat treffend weer!

Op dit gebied is er nog heel veel te doen. Er zijn vele zeer intelligente kinderen die geen mogelijkheid hebben om een vervolgopleiding te doen na de lagere school. Hun ouders ontbreken de financiële middelen daarvoor. Dit is helaas niet alleen een gemiste kans voor het individuele kind, maar uiteindelijk ook voor de ontwikkeling van heel Malawi.

Aantallen Tenminste 5 studenten per jaar
Nieuwsbrieven Kerst 2020
Projectvoorstel Voorjaar 2020

 

 

Comments are closed.